torsdag 4 november 2010

Tillbaka från kryssningen

Här har vi äntligen kommit fram och gått på båten i Malaga. Vädret där var fint, härligt att komma till sommaren! Vi bodde i en juniorsvit med egen balkong och här står barnen och tittar ut över havet och hamnen i Malaga.

I spelhallen tillbringade vi ganska mycket tid, jag och Tindra spelade Guitar Hero och det är ju så kul! Nu blev jag sugen att köpa men det tror jag inte att Marcus uppskattar...
Det var ju Halloween när vi var där och när vi kom till frukosten på lördagen möttes vi av det här konstverket!
En del av relaxavdelningen där vi bara vandrade igenom tyärr. Barn var inte välkomna där, synd för oss när vi hade barnen med oss, och skönt för dom som inte hade några barn med sig. Men det hade varit mysigt att sitta där med tjejerna.
Inne i centrum av den gigantiska båten.
The Royal Promenade, shopping och bargatan som gick genom båten. Där fanns butiker och olika barer och caféer som t.ex. sportbar och en engelsk pub.
Där stod också en tjej och gjorde airbrush-tatueringar. Tindra och Zelda gjorde två var, här Tindra som gör en som var ganska lik sin mammas :)

Vy över Korsika tagen från vår balkong. Tyvärr regnade det.
Vårt fartyg Adventure of the seas!
Tindra vid en staty av Napoleon, Korsikas älskling. Allt hade med Napoleon att göra, varenda gata vi såg hade anknytning till honom och alla sevärdheter hade med honom att göra. Tyvärr var det söndag när vi var där så det mesta var stängt, dålig planering tycker jag. Sedan så regnade det och det jobbigaste, Korsika är inte direkt handikappanpassat. Det är väldigt branta backar eftersom hela Ajaccio ligger på en bergssida.
Mysig och charmig men ganska nedgången gränd.
Marknad vid hamnen i Ajaccio.
Del av golfbanan på översta däck där det också fanns idrottsplan och inlinebana.
Klätterväggen som jag aldrig i livet hade vågat ge mig på! Högt som tusan.
En av varmrätterna jag åt under resan. Maten var inte bäst men den var bra och det var mycket! Mat hela tiden kan man säga. Hade man orkat hade man kunnat sitta och äta dygnet runt eftersom bufeérna avlöste varandra. Allt var ju gratis så det var bara att vräka i sig! Dessert efter frukost, lunch och middag så vi har nog gått upp en massa kilon är jag rädd...
Den otroliga matsaken i tre våningar där vi blev uppassade som kungligheter! Vi hade ett eget bord och personalen tilltalade oss med förnamn och kände till alla våra önskningar.
På båten var en stor teater i tre våningar där det varje kväll gavs olika shower. Vi missade nästan alla och såg bara slutet på denna på bilden. Barnen var alltid trötta på kvällarna så vi gjorde inte så mycket annat än att vi gick och lade oss ganska tidigt.
Hamnen i Toulon, Frankrike. Här ösregnade det tyvärr så vi såg inte mycket av staden. Vi tog en taxi och åkte till det enda köpcentret som var öppet och shoppade lite. Oturligt nog var det också helgdag i Frankrike den här måndagen så inget var öppet utom just det här köpcentret.
En av höjdpunkterna på resan tyckte barnen var figurerna av handdukar som vi fick på rummet varje dag. Helt otroliga saker var det som den här apan! Barnen sprang till rummet varje kväll för att se vilket djur som väntade.
Spelrummet som låg på översta däck med en enorm utsikt. Här satt vi och spelade kort.
Sista dagen när vi tillbringade hela dagen på båten var det finväder. 20 grader varmt och soligt. Då var det såhär mysigt ute vid poolområdet.
Barnen badade på Adventure Oscean, poolområdet för barn, medan jag och Marcus satt och läste i varsin solstol.
Vår fantastiske servitör Savio från Indien. Han blev väldigt förtjust i barnen, och i oss också för den delen :)
Pampigt casino som barnen älskade att gå igenom. Vi också för den delen för det var massor att titta på där!
Fin liten dam. Tindra älskade kvällen när det var dresscode: Formal. Vi shoppade en sjal och eleganta väskor till henne och Zelda. Det var stor rea på sånt på båten.
Marcus i finkläder :)
Jättegod dessert! En specialare för mig. Jag är glutenallergiker och blev överraskad varje dag med nya goda desserter. Underbart!
Nu är vi lyckligt hemma efter en ganska jobbig hemresa. Det är synd att det är så jobbigt att resa, men det är ju värt det, och lite kan man ju lindra själv. Vissa misstag rår vi för själva och kommer inte att göra om! Men men, nu är vi taggade inför nästa resa!

6 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha haft det riktigt härligt, trots dåligt väder! Visst är det underbart att vara ute o resa, man får helt klart mersmak! :)

    Välkomna hem ni oxå :)
    kram Sarah

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig resa! Nu blir jag sugen på att åka på kryssning!!

    SvaraRadera
  3. Ser inte ut att ha gått nån nöd på er :D Härligt!!

    SvaraRadera
  4. Ni verkar haft det kanon ju =) Härligt!!!

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentar på min blogg! Det var kul att se hur ni haft det på er resa.

    Vi Hade en oändlig tur med vädret i Nice. Bara sol och runt 20 grader varmt!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar