torsdag 3 februari 2011

Trevlig kväll med författarbesök

Vi hade en väldigt trevlig kväll igår. Som vanligt på kulturella evenemang i den här staden så sänkte vi medelåldern rejält. Kvällen började med att Jan Wallentin, författaren till succéromanen Strindbergs stjärna, berättade om sitt skrivande. Han var obekväm med att stå i centrum, men han tog det på ett charmigt sätt och fick många medkännande leenden och små skratt. Han var smårolig och inspirerande att lyssna på, och man fick lite känslan att "kan han så kan jag". Han berättade att han hade varit helt säker på att han inte kunde skriva, och när han satte sig ner och skulle börja var han inställd på att skriva en riktig skitroman som han uttryckte det. Det och att han till en början skrev under psedonym gjorde att mycket av pressen och förväntningarna inte var så höga. Men att boken såldes till flera olika länder innan den ens var färdigskriven, måste ha framkallat ganska hög press i slutändan ändå!

Efter Jan Wallentin var det dags för ännu en författare, nämligen Leif Woxlin. Konstigt nog hade jag aldrig hört talas om honom tidigare men han har skrivit 7 deckare och fått fina recentioner. Han var som han sa ett "lokalt inslag", han var nämligen från Bergsjö i Hälsingland och deckarna utspelar sig den miljön. Han var otroligt rolig att lyssna till och det märktes att han trivdes i rampljuset. Han var så pass rolig att det kändes som att man inte kunde gå därifrån utan en av hans böcker i handen. Så det gjorde vi inte heller, vi köpte varsin så att vi kan låna av varandra sedan :)
 Här sitter Jan Wallentin och signerar min bok.

Dessa blev kvällens inköp, en bok av vardera författare. Therese köpte Strindbergs stjärna och en bok av Leif Woxlin som hette Dödligt mönster.

Det var även en utlottning på entrébiljetten under kvällen, men som vanligt vann ingen av oss någon bok. Mingel med snacks och signering var det också, och vi fick oss en pratstund med båda författarna. Wallentin gav oss lite tips och tankar kring vårt framtida skrivande :)

2 kommentarer:

  1. Kul evenemang! Det verkar ha varit väldigt trevligt!

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen riktigt trevligt. Kul att göra något annorlunda en vardagkväll. Nu laddar vi för bokrean :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar