onsdag 16 mars 2011

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Efter ett långt och väldigt händelserikt liv hamnar Allan Karlsson tillslut på ett ålderdomshem och där tror han att han ska sluta sina dagar. Riktigt så blir det dock inte. När Allans 100årsdag ska firas med pompa och ståt, med både kommunalråd och lokaltidning på plats, bestämmer sig plötsligt huvudpersonen för att klättra ut genom fönstret och ge sig av. Plötsligt är Allan på rymmen och när han sen råkar få med sig en mycket speciell väska har han snart både poliser och tjuvar efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar dels om Allan Karlssons flykt och de vänner han möter på vägen, men den skildrar också hans livshistoria under 100år. Att han händelsevis ätit middag med både president Truman och Stalin är bara en liten del av hans brokiga historia.

Jag tycker att det här är en alldeles underbar bok, som jag tror passar de allra flesta. Den är lättsam och rolig och Allan Karlsson är en helskön huvudperson :) Kort sagt, den är värd alla bra recensioner den har fått, läs den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar