Vi kör fortfarande med Linas matkasse och idag har jag gjort en enkel och god variant på falukorv i ugn. Vanligtvis brukar jag göra med äpple, tomat och ost, men denna kommer jag säkert göra igen som omväxling. Tyvärr glömde jag ta en bild på den färdiga maträtten, men här kommer i allafall receptet.
Paprika och tomatgratinerad jägarfalu med pasta
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta av skinnet och skär 10-12 djupa snitt i 550g jägarfalu (funkar säkerligen med vanlig falukorv oxå). Lägg i en smord ugnsfast form.
Strimla 2-3 salladslökar. Tärna 1 röd paprika och 2 tomater fint. Blanda grönsakerna med 1dl ajvar relish. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk torkad oregano. Tillsätt 75g riven ost.
Fördela grönsaksblandningen i snitten och runt korven. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Koka 4 portioner pasta enligt anvisning.
Skala och finriv 350g morötter.
Servera den paprika och tomatgratinerade jägarfalun med pasta och rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar