100 g margarin eller smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl (jag använder glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
½ dl grädde eller mjölk
½ dl grädde eller mjölk
1 tsk husk (bara om den ska vara glutenfri!)
Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk mjöl (glutenfri mjölmix)
2 msk kakao
2 msk grädde eller mjölk
1 påse mandelspån (50g)
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 20-25 min.
Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Värm under omrörning tills det tjocknat.
Bred glasyren på kakan.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda i ca 15 min.
Blir skitgott :)
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 20-25 min.
Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Värm under omrörning tills det tjocknat.
Bred glasyren på kakan.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda i ca 15 min.
Blir skitgott :)
mmm vill ha i helgen :)
SvaraRadera/helena