tisdag 22 november 2011

Linas matkasse - Senaps- och persiljefylld lövbiff med pasta

Koka 4 port. pasta enligt anvisning (vi fick hem en vit fiberpasta som var väldigt god)
Klyfta 1 gul paprika och 125g champinjoner. Dela 1 zuccini på längden och skiva till halvmånar.
Fräs grönsakerna i lite olja tillsammans med 1/2 ask körsbärstomater tills de fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan över på en tallrik.
Finhacka 1 rödlök och 1/2 kruka persilja. Blanda med 1dl creme fraiche och 1 msk senap efter egen smak (jag tog dijonsenap och det var gott). Krydda med 2krm salt och 1krm svartpeppar. Bred blandningen på skivor av ca 600g lövbiff och vik ihop på mitten.
Stek lövbiffarna på hög medelvärme i lite olja, någon minut på varje sida. Lägg över biffarna på en tallrik och vispa sedan ur stekpannan med 2dl vatten och 1/2 tsk soja till skysås. Sila av om du önskar.
Servera fylld lövbiff med skysås, pasta, frästa grönsaker och ruccola.




Detta blir sista veckan som vi kör Linas matkasse, sen gör vi ett uppehåll. Jag tänkte därför göra en liten utvärdering över vad som varit bra och kanske mindre bra.
För det första är det alltid kul att testa nya recept och förhoppningsvis hitta nya favoriter och det har vi gjort. Det finns flera rätter som jag definitivt kommer laga många gånger.
Mindre bra har väl varit att middagsstressen på vardagarna inte minskar, snarare tvärtom. Man får alla ingredienser som behövs, men det ska ju fortfarande skalas och hackas och grejas och när det då är nya rätter man aldrig lagat tidigare så tar det lite mer tid (åtminstone för mig).
Ibland är makaroner och falukorv det allra bästa alternativet helt enkelt :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar