torsdag 22 september 2011

Nytt tips

Igår blev det en ny favorit från Linas matkasse nämligen spenat och ricottaravioli med basilikadoftande tomatsås.

Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan.
Finhacka en röd lök. Hetta upp 11/2 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt en burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk värmen och låt sjuda på svag värme.
Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisning på paketet.
Riv ca 100g pecorino och lägg i en skål. Lägg upp ca 150g sockerärtor och 70g ruccola.
Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven peccorino.

Snabbt och väldigt gott!

Förutom matlagning gör jag det här om kvällarna just nu:




3 kommentarer:

  1. Jag har också tecknat mig för Linas matkasse, men inte fått min första leverans ännu. Ska bli kul att testa!

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blir! Och maten ser god ut :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar