måndag 15 augusti 2011

Ann Cleeves böcker

I början av sommaren var jag och rotade i min mammas bokhylla. Hon hoppar ofta på olika bokklubbskampanjer, där man får typ tre böcker plus någon premie och så måste man köpa ytterligare någon bok innan man kan gå ur. Sen när hon har läst böckerna är hon inte så intresserad av att ha kvar dem så jag brukar göra en räd nån gång per år. Väldigt praktiskt :)
Denna gång blev det 3 böcker av en brittisk författare som heter Ann Cleeves. Hon har skrivit fyra fristående böcker om kriminalkommissarie Jimmy Perez, som alla utspelar sig på Shetlandsöarna. Sen har hon påbörjat en ny serie om kommissarie Vera Stanhope som utspelas i Skottland.
Jag fick med mig de två sista delarna om Jimmy Perez; Rött stoft och Blå gryning och den första delen om Vera Stanhope; Dolda djup.

Jag gillar Ann Cleeves böcker, de är lite annorlunda. Shetlandsöarna utgör en spännande bakgrund till de mord som begås och det är lite uppfriskande att Jimmy Perez inte är någon klassisk kriminalare som dricker diverse alkohol och lyssnar på musik i sin ensamhet om kvällarna.
Vera Stanhope har däremot ett visst alkoholberoende, men hon är en rätt unik karaktär ändå och jag tror nog att Cleeves nya serie kan bli lika bra som hennes tidigare.



Jag ska skriva lite mer om de böcker som jag läst i serien, men det får bli i ett annat inlägg. Jag kan i allafall rekommendera att ni testar Ann Cleeves böcker.


3 kommentarer:

  1. Så brukar jag göra fast tvärt om. köper massa böcker, men dumpar hos pappa eller svärmor när jag läst ut dem :) har ingen plats!

    SvaraRadera
  2. Har inte läst någon bok från denna författare tack för tipset

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar