tisdag 16 augusti 2011

Cabo San Lucas

Jag kom av mig lite med uppdateringen från vår resa, men nu tänker jag fortsätta, mest för min egen skull faktiskt. Jag förstår att ni kanske inte är så intresserad, men jag vill ha allt samlat på ett ställe och därför får ni nu några inlägg från de ställen som återstår från vår resa :)

Det sista jag skrev om var Acapulco, och efter det kom vi till härliga Cabo San Lucas på Mexicos västkust. Det är här många amerikaner tillbringar sina semestrar, men när vi var där var säsongen precis slut och det hade lugnat ner sig. Vi var det sista kryssningfartyget som skulle lägga till och det hade stor betydelse för handeln. Affärsmän här lever till stor del av kryssningsfartygen. Tänk när ett så stort fartyg lägger till och runt 2000 turister invaderar staden. Cabo San Lucas är känt för sina diamanter och även andra ädelstenar går att köpa till bra pris här, så diamantgallerier finns i vartenda gathörn nästan. Rederierna har kvalitetskontroller av butikerna så de har vissa butiker de rekomenderar. Man ska bara handla på de butiker som är rekomenderade av rederiet för att vara säker på att det är ett seriöst företag. Butikerna själva tjänar såklart massor på att vara seriösa och proffsiga eftersom alla då söker sig dit. Och jag kan intyga att man blir behandlad som en kunglighet när man kliver in på exempelvis Diamonds International. Man blir erbjuden något att dricka, tilltugg, ett eget vilorum där man kan sitta och ta igen sig medan man funderar på vad man ska köpa och en väldigt trevlig och tillmötesgående expedit. Som passagerare på fartyget är man VIP och blir behandlad därefter också och dessutom får man mycket rabatt. Jaja, lite kuriosa bara :)

En disig vy från fartyget in över Cabo.
Sjölejon som lekte vid stranden. De blev matade vid bryggan så det var en hel hög av dem där. Tydligen är det inte så många ställen som sjölejon lever fritt på det här sättet.


Cabo San Lucas kännetecken. Ser ni porten i berget i miten? Det är som en tunnel som naturen har skapat.

Vi fick åka en mindre båt in till land, en tender boat, eftersom hamnen var för grund för stora fartyg.


Så här såg det ut, hus som ser ut att hänga på klipporna. Hela stället var klippor och sten  så husen låg utefter bergssidorna och uppe på bergen.

3 kommentarer:

  1. vad härligt det ser ut! är sååå ressugen :)

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder Lotta! Tack för allt du delar! Kram

    SvaraRadera
  3. Dit skulle jag vilja resa! Vilka härliga bilder! Och då skulle maken få köpa något trevligt till mig! ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar