lördag 27 augusti 2011

Fartygsvisning på Jewel of the Seas

Vi är kvar i Stockholm i ett dygn till, och trots att både ben och fötter värker så har vi det jättebra. Igår följde vi med Exitours på en fartygsvisning av Royal Caribbeans fartyg Jewel of the Seas. Jewel är ett fartyg i den tredje största fartygsklassen hos Royal Carribean, så den anses vara ett ganska litet fartyg trots sina 293x32 meter.


 Här syns en del av barnens poolområde.


 Vi fick en guidad visning ombord av Mattias som är en av Royal Carribeans svenska representanter. Här ser ni klätterväggen i bakom honom.

 Spelarkad.

 Gymmet, och det är nästan så att till och med jag blir lite sugen på att träna här. Träning med havsutsikt.


 Här är ett helt otroligt relaxområde som är vikt för vuxna. Man ska kunna sitta och läsa och bara ha lugn och ro. Det finns bubbelpooler lite varstans mellan grönskan och stolarna.

 Poolbar i det stora poolområdet.

 Poolen i mitten av fartyget.


 En av restaurangerna ombord.

 Windjammer Cafe som är bufférestaurangen ombord. Där serveras mat hela dagen. När frukosten är slut byts maten ut till lunchbuffé, sedan följer eftermiddagssnax, middag osv. Delen på bilden är bara efterrätter och frukt...

 Mer av Windjammer.

 En av barerna som hade maritimt tema. Varje bar och restaurang har olika teman.

 Biljardbord i en av barerna. De använder en norsk uppfinning för att hålla uppe bordet så att spelet inte ska påverkas av vågorna .

 Mitten av fartyget sett högt uppifrån.

 Casinot

Den stora teatern där det visas två shower varje kväll. Samma show vid två tillfällen varje kväll för att alla ska ha möjlighet att se. Det kan vara exempelvis musikal, opera, dans, stand-up, trolleri eller akrobatik.

Ja, nu väcktes kryssningssuget rejält igen. Man längtar onekligen tillbaka till ett fartyg och leva det livet med allt vad det innebär.



2 kommentarer:

  1. Ja, visst längtar man tillbaka. Jag läste en reklam för en kryssning i tidningen i morse och vill absolut kryssa igen. Inget planerat just nu så det lär dröja ett tag för mig!

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig varit på en sådan kryssning, jag är rädd för stora båtar... Men det ser helt fantastiskt ut!
    Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar