lördag 7 maj 2011

Nicaragua

För några dagar sedan var vi i Nicaragua. Det är väldigt fattigt och det är alltid sorgligt att se. Ändå tycker jag att det är mer intressant att åka runt på landsbygden och se hur det är på riktigt istället för att bara slussas runt till turistvänliga platser, så jag tyckte att det var en jättebra dag i Nicaragua.



Vi besökte en skola som får stöd av Internationella Rotary och en del andra sponsorer. Skillnaden mot för en vanlig skola i Nicaragua är att de här barnen får både vanlig ämnesundervisning plus att de får yrkesbaserad undervisning. De utbildas i sömnad, snickeri, och matlagning. De kan också välja att spela ett instrument och vara med i skolans orkester. Barnen som går här är väldigt studiemotiverade och har drömmar. Men för att få gå här måste man genomgå prov och sedan blir man utvald. Jag vet inte hur det går till men det ett begränsat antal platser och alla barn är inte så lyckligt lottade att de får gå på en sån här fin skola. Jämfört mot vad vi är vana vid är det väldigt primitivt, men med deras mått är det väldigt fint.





 Efter besöket i skolan åkte vi till en liten stad och tittade runt lite. Några flickor hade ett litet dansuppträdande för oss i sina fina kläder.Vi får oftast väldigt trevliga bemötanden vart vi än kommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar