söndag 15 januari 2012

Barnens skola och förskola i Thailand

Jag tänkte berätta lite om hur barnen har det på dagarna här i Kamala. Vi försöker ju få till någon sorts
vardag här eftersom barnen är på förskola och skola på dagarna. Tindra går i en grupp med 9-11-åringar. Hon har engelska med en amerikan som heter Jim och han kan ingen svenska. Det var hennes första lektion i måndags, första dagen, så hon blev nog lite chockad. Nu har hon gått en vecka och det går jättebra. Hennes favoritlektion är thai som hon får lära sig av en thailändsk fröken som också talar engelska. Hon får alltså lära sig thailändska på ëngelska som hon inte kan så mycket av än, men hon tycker att det är jättekul!

De små barnen, Zelda, Alvin och Juno går på förskolan som ligger på samma ställe som skolan. På morgonen har alla gemensam samling där man börjar med att hissa flaggan och sjunga den thailändska eller den amerikanska nationalsången. Den svenska sjungs varje dag.  Sedan går alla till sitt och småttingarna har lekstund till lunch. Lunchen äter alla ute och efteråt diskar alla sin egen tallrik. Eftermiddagen består av vila när man läser, sjunger och tittar på film och sedan är det lek tills man går hem vis 14-tiden. På onsdagar är det utflykt och här nedan har jag lagt ut lite bilder från veckans utflykt.
Det här är en del av förskolans lokaler. Allt ät utomhus med gjutna golv och plåttak.

 Här leks det "Hela havet stormar".

 Mattanten Deng fixar håret på Zelda. De gillar att göra henne fin, fixa håret och måla naglar.

 Zelda har fått en egen räknebok och här sitter hon och tränar på att skriva siffror.

 Stor koncentration. Hon känner sig som en stortjej.

 Här är bussen vi åkte på utflykt i. Det var en höjdare tyckte alla barn! Inga fönster och träbänkar efter kanten som man satt på.

 Vi åkte till en privat strand och badade och lekte.

 Första gången de badade i havet och vågorna var lite kul :)

Alvin ser lite skeptisk ut på den här bilden, men han var nog mer förväntansfull när han väntade på att vågorna skulle nå honom.

Imorgon börjar en ny vecka och Tindra är väldigt förväntansfull. Det ska börja några nya i hennes klass och hon längtar verkligen efter kompisar. De små har varandra och Zelda har en kompis i lägenheten bredvid vår som hon leker med hemma. Men det börjar även ett gäng mindre barn på förskolan imorgon. Dels en pojke i Alvins ålder och en flicka i Junos ålder, så det blir säkert en spännande vecka!

1 kommentar:

  1. Vad intressant att få se! Hur länge ska ni vara där? Har ni "bokat" plats till detta innan ni åkte ner? Är det en skola och förskola för bara sådana som är där tillfälligt en lite längre tid eller sådana som bor där året runt också?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar