torsdag 8 december 2011

Snabbvisit

Om någon undrar vart jag har tagit vägen så har vi inget internet just nu, därför blir det inga inlägg. Då är det tur att svägerskan håller ställningarna :)

Precis som Lotta håller jag på att välja lite böcker inför resan. Ska se till att inte välja samma, så kan vi låna av varandra sen.
Än så länge har jag bara valt tre, men det får nog bli ett par till också. Har ansträngt mig för att inte välja deckare till att börja med :)


Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Detta beskrivs som den ultimata feelgood romanen. Låter ju bra :)


Renée Michel är portvakt i en ståtlig fastighet i Paris finare kvarter. Hon är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild av den vresiga och obildade portvakten med få intressen utöver katten och skräniga teveprogram. Tolvåriga Paloma Josse bor med sin familj i en paradvåning i samma hus. Hon är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig oälskad och har bestämt sig för att begå självmord på sin trettonårsdag. Renées och Palomas vägar korsas när den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.

Här möter vi Morris föräldrar: mamma som skickar runt Morris bland alla barnfamiljer i bekantskapskretsen för att han ska smittas av påssjuka, pappa som har en förmåga att få det lilla att kännas stort och som berättar om indianer och äventyr. Morris trivs med kompisarna på lågstadiet, tjejernas favorit Linus, grannen Henke och Ubbe med de nyaste leksakerna och alldeles speciella lekregler. Motvilligt flyttar han till det gula tegelradhuset och en ny skola och en ny tid, mellanstadiet. Men här finns magister Cliffhanger som berättar historier som ingen annan och nya vänner som han delar både roligt och sorgligt med. På högstadiet blir världen lite större, tjejerna viktigare och drömmen om att få dansa tryckare till True Colors med just den där speciella tjejen kanske viktigast av allt.

"en lättläst och i det stora hela riktigt underhållande berättelse, där alla som var barn på 70-talet och ungdomar på 80-talet sannolikt kommer att känna igen sig." skriver Svenska Dagbladets recensent. Låter lite mysigt.


1 kommentar:

  1. Den första har jag också köpt... väntar på paket från Adlibris :) Men jag kan lämna min hemma för jag har så mycket annat ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar