onsdag 29 juni 2011

Resehandbok för singlar - Liz Tuccillo

Liz Tuccillo är en av författarna till Sex and the city-serien och därför blev jag lite nyfiken på den här boken. Jag gillade den men den kanske inte var den bästa chic-lit jag läst.

Den bygger på samma grej, singeltjejer mellan 30-40 som bor i New York och huvudpersonen Julie är till och med författare precis som Carrie. Skillnaden är att Julie inte har det tjejgäng som hon drömmer om utan hennes tjejkompisar känner inte varandra och är olika som natt och dag. Det enda de har gemensamt är att de är singlar precis som Julie. De konstaterar att det inte finns några bra singelmän kvar i New York, och Julie bestämmer sig för att resa runt i världen samtidigt som hon skriver en bok om hur det är att vara singel i andra delar av världen. Hon reser runt och får uppleva massor, till och med kärlek, medans vi också får följa hennes vänner hemma i New York och deras jakt efter lyckan.

Titeln är lite vilseledande och tråkig tycker jag, men det är en bok som är värd att läsa om man gillar chic-lit, och speciellt kanske om man dessutom råkar vara singel också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar