måndag 4 oktober 2010

Tillsammans är man mindre ensam

Detta är en feelgood roman, där karaktärerna är trasiga och problemfyllda, men finner varandra och lyckas komma på fötter tillsammans. Romanen utspelar sig i Paris under ett år och kretsar kring fyra personer; Camille, Franck, Paulette och Philibert.
Camille är konstnär och har vuxit upp med en frånvarande far och en deprimerad mor. I bokens början tynar hon bort uppe i ett litet kallt vindsrum. Franck blev förskjuten av sin mor och har bott med sin mormor Paulette. Hon är nu gammal och har tappat alla livsglädje sedan hon tvingats flytta till ett ålderdomshem. En dag bestämmer sig Camille och Franck för att kidnappa henne därifrån. Philibert är den stammande aristokraten som låter dem alla bo i hans stora våning.


Jag tycker att boken var bra, men vissa delar var lite jobbiga. När Camille och Franck berättar för varandra om sina liv är det svårt att veta hur mycket av texten som berättas och hur mycket som tänks. Dialogen är överlag lite överansträngd. Kanske beror det på översättningen, jag kan inte franska så jag kan inte jämföra med en orginalversion. Boken finns ju som film också och den är jag lite sugen att se. Tror kanske att i detta fall kan filmen vara bättre än boken.  Betyg 3 av 5.


1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar